پيشگفتار











پيشگفتار



غدير، عقيده ي ما

«غدير» عنوانِ عقيده ي ما و اساس دين اسلام و ثمره ي نبوت پيامبر صلي الله عليه و آله است. پيامِ غدير تعيينِ صراط مستقيم تا آخرين روز دنياست، و خطابه ي غدير زنده ترين سند «ولايت مطلقه ي الهيه ي دوازده امام عليهم السلام» است.

براي ترسيم کاملِ صحنه ي غدير، جمع بنديِ مجموعه وقايعي که در غدير خم و قبل و بعد از آن بوقوع پيوسته حقايق ناگفته اي را روشن مي نمايد. و در پي آن خطابه ي پيامبر صلي الله عليه و آله در غدير که آخرين و مهمترين سخنرانيِ آنحضرت در بزرگترين اجتماع مسلمانان است، بايد بعنوان سند معتبر و آبروي ابدي اسلام به صورتي شايسته تنظيم شود و در معرض ديد جهانيان قرار گيرد.

آگاهيِ کامل از شکل ماجراي غدير، توجه عميقي نسبت به خطابه ي غدير و ضرورت يادگيري اين قانون نامه ي بزرگ اسلام ايجاد نموده و حفظ نسخه اي از آن را بعنوان يک کلام فراموش نشدني از مهمترين روز تاريخ اسلام لازم مي نمايد.

[صفحه 6]

در راستاي اين مهم، نوشته ي حاضر ابتدا واقعه ي غدير را ترسيم کرده و فهرستي از مدارک هر بخش آورده، و سپس متن خطابه ي غدير را با ترجمه ي آن تقديم نموده است. تفصيلِ وقايع غدير و منابع آن و تفسير خطبه در کتاب «اسرار غدير» به طور کامل آمده و نوشته ي حاضر خلاصه و اقتباسي از آن کتاب است.

چاپ اول اين کتاب در عيد غدير سال 1415 مقارن با بهار 1374 انجام شد. اينک چاپ پنجم آن، با نکاتي تازه تقديم مي شود.

در اجراي فرمان مطاع پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله- که در غدير خم از همه ي مسلمانان خواستند تا پيام غدير را به نسلهاي بعد از خود و به هر کس که خبر ندارد برسانند- کتاب حاضر به عنوان يک دوره ي کامل و فشرده از غدير تقديم مي شود. باشد که فرد فرد مسلمانان از اين رهگذر استفاده کنند و سالانه لا اقل يکبار اين واقعه را مطالعه کنند و براي آنان که نمي دانند بازگو کنند، و بعنوان مهمترين پيام اسلام سعي در حفظ متن خطبه ي آن نمايند.

به اميد پذيرش در پيشگاه مقدس اميرالمؤمنين عليه السلام، نوشته ي حاضر را به درياي بيکران غدير تقديم مي نمايم.

در انتظار روزي که با ظهور موعود غدير حضرت بقية اللَّه الأعظم عجل اللَّه فرجه، گرمي حضور صاحب غدير را که حيات حقيقي قلوب است با تمام وجود احساس کنيم.

قم، محمد باقر انصاري زنجاني

[صفحه 7]



صفحه 6، 7.