ثواب افطار دادن روز غدير











ثواب افطار دادن روز غدير



يکي از اعمال نيک در شرع مقدس اسلام افطار دادن به مؤمنين روزه دار است که در کتب فريقين ثوابهاي زيادي براي آن ذکر شده است، و معصومين عليهم السلام ما را امر به آن کرده و خود به آن عمل نموده اند و بزرگان و خيّرين و مؤمنين اين عمل صالح را ارج نهاده و مداومت نموده اند و در ايام ماه مبارک رمضان و ليالي متبرکه ديگر به اين سنت حسنه جامه ي عمل پوشانده اند.

يکي از آن ايام، بلکه طبق روايات افضل و اکبر و اشرف آن ايام شام عيد غدير است. حضرت صادق عليه السلام فرمودند: کسي که افطار دهد در آن شب مؤمني را مانند کسي است که اطعام کرده فئام و فئامي را تا اينکه ده فئام را شمردند. سپس حضرت عليه السلام از راوي پرسيدند: آيا مي داني «فئام» چيست؟ عرض کرد: خير.

حضرت عليه السلام فرمود: صد هزار،[1] و براي شخص اطعام کننده ثواب کسي است که به همان عدد از انبيا و صديقين و شهدا را در حرم خداوند متعال اطعام کند و سيراب نمايد.

بعضي از معصومين عليهم السلام مانند حضرت رضا عليه السلام در روز غدير مجلسي براي افطار دادن مي گرفتند.[2] آن حضرت فرمودند: کسي که مؤمني را در آن روز اطعام کند مانند کسي است که جميع انبياء و صديقين را اطعام کرده باشد.[3] .

[صفحه 42]



صفحه 42.





  1. در بحار: ج 97 ص 118 از امام رضا عليه السلام حديثي نقل کرده که مي فرمايد: بعد از آنکه اميرالمؤمنين عليه السلام در خطبه روز غدير در کوفه ثواب افطار دادن را فرمودند و کلمه «فئام» ذکر شد و حضرت 10 بار فئام را تکرار کردند، شخصي از آن حضرت سؤال کرد: يا اميرالمؤمنين، فئام چيست؟ فرمودند: 200 هزار پيامبر و صديق و شهيد. چه کسي مي تواند اين عدد را کفالت کند از مؤمنين و مؤمنات؟ من ضامن هستم او را نزد خداوند متعال که در امان باشد از کفر و فقر و اگر بميرد در آن شب يا روز بميرد بدون اينکه مرتکب کبيره اي شود اجر او بر خداست.
  2. اقبال: ص 461.
  3. اقبال: ص 465 و 466.