كتابشناسي مستقل











کتابشناسي مستقل



با رسميت يافتن کتابشناسي در موضوعات خاص در دو دهه ي اخير و احساس ضرورت نسبت به وجود آن، کتابهاي مستقلي در معرفي کتابهاي تأليف شده درباره ي غدير تدوين شده که معرفي مي شوند:

1- الغدير في التراث الاًّسلامي، سيد عبدالعزيز طباطبايي. اولين قدم به عنوان کتابشناسي مستقل غدير را علامه ي فقيد

[صفحه 50]

سيد عبدالعزيز طباطبايي در کتاب «الغدير في التراث الاًّسلامي» برداشته، و به حق کاري عظيم در احياي فرهنگ غدير به انجام رسانده است. در اين کتاب که عنوانش به معناي «غدير در ميراث فرهنگي اسلام» است، بيش از 180 عنوان کتاب مستقل درباره ي غدير که تأليف آن از قرن دوم تا پانزدهم انجام شده و در هر مورد شرح حال مفصل مؤلفين آنها آمده است.

استاد علامه بيش از ربع قرن با محقق کبير علامه اميني ملازم بوده و همچون استادشان در مسئله ي غدير و تحقيقات مربوط به آن تخصص داشتند. لذا در زمينه ي غدير مقالات تحقيقي و نيز دو کتاب به نام هاي «علي ضفاف الغدير» به عنوان مستدرک بر کتاب «الغدير» و «الحاشية علي کتاب الغدير» تأليف نموده و نيز کتاب «ذهبي» در غدير را تحقيق نموده اند.

2- غدير در مآخذ اسلامي، ترجمه و تلخيص: مهدي جعفري. اين کتاب ترجمه ي ملخص و فارسي کتاب «الغدير في التراث الاًّسلامي» است.

3- کتابنامه ي غدير خم»، نادر مطلبي، اين کتاب به کوشش سيد محسن دين پرور، توسط بنياد نهج البلاغة در غدير سال 1415ق منتشر شده است.

4- کتابنامه ي غدير، پژوهشکده ي باقرالعلوم عليه السلام قم.

5- غدير در آئينه ي کتاب، به عنوان آخرين تلاش علمي در اين زمينه و در شکلي جديد و با معرفي تعداد کامل تري از کتب مستقل درباره ي غدير به چاپ رسيده است. ذيلاً به معرفي مفصل آن مي پردازيم.

[صفحه 51]


صفحه 50، 51.