آداب و اعمال عيد غدير











آداب و اعمال عيد غدير



عـنـصر اساسي در پيدايش هر عيد، در ميان ملتها، حادثه اي سعادت بخش و مسرت انگيز است، که در بستر زمان اتفاق افتاده، ظرف حدوث خود را از قبل و بعد آن متمايز مي سازد آنگاه مردم، آن روز را عـيـدنـامـيـده، مـتـنـاسب با فرهنگ و آيين خود، در طول قرون و اعصار سالروزش را گرامي مي دارند.

در فـرهـنـگ اسـلامـي، ايـن عـنـصـر اسـاسـي، نعمت ناميده مي شود، و هر انسان عاقلي خود را ملزم مي داند احسان نعمت دهنده را سپاس گزارد به همين جهت يکي از روشهاي کلي دين اسلام در ايـن مـنـاسـبـت هـا تـشـريـع عبادات و اعمال ويژه اي است که موجب نزديکي بيشتر انسان به پروردگار عالم ـ نعمت دهنده حقيقي ـ مي شود.

در روز عـيـد غـديـر نـيـز همانند ساير اعياد، عبادات و مراسم ويژه اي سفارش و برنامه ريزي شده است آداب اين عيد بزرگ از دو ويژگي بارز برخوردار است:

1ـ آداب ايـن روز از نـظـر کـمـيـت و کـيـفـيـت بـا آداب هـيچ يک از مناسبت هاي اسلامي قابل مـقايسه نيست، به طوري که مي توان گفت: آنچه براي روز غدير وارد شده، شامل طرحي جامع از همه کارهاي نيک، اعمال پسنديده و يک زندگي مطلوب فردي و اجتماعي است.

2ـ طـبق رواياتي که از معصومين (ع) در اين باره به دست ما رسيده است، هر يک از اعمال و آداب روزغدير از ارزشي والا برخوردار است، و به همين جهت پاداشي بزرگ در پي دارد.

بـنـابـرايـن روز غـديـر، مـناسبتي بس ارجمند و حساس است، که بايد آن را گرامي داشت و تنها راه بزرگداشت و احترام اين روز، التزام به آدابي است که اهل بيت (ع) براي آن مقرر کرده اند.