زمينه كتابشناسي غدير











زمينه کتابشناسي غدير



کتابشناسي غدير از سه جهت زمينه ي باز دارد:

1. کتابهاي خطي بسياري در کتابخانه هاي عمومي و خصوصي درباره ي غدير وجود دارد که از يکسو اطلاع بر بسياري از آنها درطول زمان صورت مي گيرد واز زواياي کتابخانه ها بيرون مي آيد، و از سوي ديگر فهرست هاي موجود کتابخانه هاي خطي جهان نيز تا کنون به طور کامل و جامعي در اين باره مورد مطالعه قرار نگرفته است. بنابر اين احتمال اضافه شدن کتابهاي خطي زيادي به آمارهاي موجود بسيار است.

2. با توجه جهاني به مکتب اهل بيت عليهم السلام و عنايت خاص ائمه عليهم السلام، در سده ي اخير گرايش خاصي به تأليف کتبِ مربوط به آل محمد عليهم السلام مشهود است و شاهد کتابهاي پرمحتوا و تحقيقي چه از نظر تاريخي و حديثي و چه از نظر ادبي و شعري هستيم که غدير نيز يکي از همين زمينه ها است.

3. با توجه به گسترش روزافزون ذخاير کامپيوتري و ارتباطات سريع مراکز کامپيوتري با يکديگر، به خصوص شبکه ي جهاني اينترنت، از يک سو شاهد کتابهايي هستيم که فقط به صورت نرم افزار منتشر شده اند، و از سوي ديگر دسترسي به کتابخانه هاي بزرگ جهان ونيز مراکز علمي و مؤسسات انتشاراتي به سهولت انجام مي پذيرد و در نتيجه اطلاع از کتابهاي زيادي که در آرشيوهاي خود نگهداري مي کنند و يا حتي در دست انتشار دارند بسيار آسان خواهد بود.

با در نظر گرفتن اين زمينه ها پيداست که هر کتابنامه اي تهيه شود، با گذشت مدتي کم احتياج به ملحقات و استدراک دارد تا کتابهاي جديد به آن اضافه شود.