شكوفائي علمي غدير











شکوفائي علمي غدير



از اوائل قرن يازدهم هجري تا امروز با ايجاد ميدان باز علمي، محققين و انديشمندان اسلام تأليفات بسيار مهمي درباره ي غدير تأليف کرده و به خوبي از زحمات هزار ساله نتيجه گيري نموده اند. در اين دوران تمام جوانب غدير مورد جمع و بررسي و تحقيق قرار گرفت. ارتباط غدير با قرآن، بحثهاي مفصل در اسناد غدير، بررسيهاي عميق در متن حديث غدير، جمع آوري و تدوين اشعار مربوط به غدير و جوانب ديگر آن مورد توجه خاص واقع شد و در هر مورد کتابهايي تدوين گرديد.

تحقيقات بزرگاني همچون قاضي شوشتري، علامه مجلسي، شيخ حر عاملي، سيد هاشم بحراني، ميرحامدحسين هندي، علامه اميني و بسياري ديگر از علما، بهترين شاهد اين مدعا است.

علامه ي مجلسي نيمي از يک جلد از «بحارالانوار» را به مسئله ي غدير اختصاص داده است. سيد هاشم بحراني کتابي مستقل بنام «کشف المهم» تأليف نموده است. سيد حامدحسين هندي در 10 جلد 400 صفحه اي از کتاب «عبقات الأنوار» به بحثهاي تحقيقي درباره ي غدير پرداخته است. علامه ي اميني طي 11 جلد کتاب «الغدير» جوانبي از آن و نيز کليه ي شعراي غدير و شعرهاي آنان را جمع آوري نموده و مطالب مهمي درباره ي

[صفحه 144]

آنها آورده است. کتابهايي از قبيل «التکميل» از سيد مرتضي حسين و «الغدير في الإسلام» از شيخ محمد رضا فرج اللَّه نيز نمونه هاي ديگري از اين تحقيقات علمي هستند.

بدين اميد که در آينده هاي نزديک شاهد کتابي به عظمت غدير باشيم که به عنوان يک مجموعه ي پر محتوي، همه مطالب مربوط به غدير را در خود جمع کرده باشد و اين آبروي ابدي اسلام را آن طور که هست در معرض ديد جهانيان قرار دهد.



صفحه 144.