مواخذه عايشه براي افشاي راز غدير











مواخذه عايشه براي افشاي راز غدير



از اين رو عايشه و حفصه به پدرانشان از اين رفتار حضرت شکايت کردند. ابوبکر و عمر گفتند: «ما مي دانيم براي چه اين کار را مي کند و دليلش چيست! نزد او برويد و با سخنان نرم با وي صحبت کنيد و او را به خود متمايل نماييد! او را با حيا و بزرگوار خواهيد يافت. شايد شما بتوانيد ناراحتي وي را از قلبش بيرون آوريد»!

عايشه به تنهايي سراغ پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم رفت و او را در خانه ي ام سلمه با علي بن ابي طالب عليه السلام يافت. پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم به او فرمود: چه چيز تو را به اينجا آورده، اي حميرأ؟ جواب داد: يا رسول الله، برايم عجيب آمد که پس از

[صفحه 84]

اين سفر به خانه ات سر نزده اي! يا رسول الله، من از نارضايتي شما به خدا پناه مي برم!

حضرت فرمود: «اگر راست مي گويي چرا سرّي که تو را به کتمان آن سفارش کرده بودم فاش نمودي؟ با اين عمل هم خود هلاک شدي و هم عده اي از مردم را هلاک کردي»! سپس به خادمِ امّ سلمه فرمود: همسران مرا فرا خوان و در خانه ي ام سلمه جمع کن.

پس از آمدن همسران حضرت، پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: «به آنچه مي گويم گوش سپاريد» و با دست به علي بن ابي طالب عليه السلام اشاره نمود و ادامه داد:

او برادر و وصي من و به دست گيرنده ي امور در بين شما و امت بعد از من است. پس در آنچه به شما امر مي کند او را اطاعت کنيد و از فرمان او سرپيچي نکنيد که با معصيت او هلاک مي شويد.

سپس پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم رو به اميرالمؤمنين عليه السلام کرده فرمود:

يا علي، سفارش اينان را به تو مي نمايم. تا هنگامي که از خدا و پيامبرش و از تو اطاعت مي کنند آنها را نگاه دار،[1] و از مال خود به آنان انفاق کن، و دستوراتت را به آنها بگو، و آنان را نهي کن از آنچه مورد شک تو باشد، و اگر عصيان تو را کردند طلاقشان بده.

علي عليه السلام فرمود: يا رسول الله، اينان زن هستند و رأيشان ضعيف است؟! پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: تا آنجا که مدارا به صلاحشان باشد با آنان مدارا کن، و هر کدام عصيان کرد طلاقش بده، طلاقي که خدا و رسولش از او بيزار باشند.[2] .

[صفحه 85]



صفحه 84، 85.





  1. يعني بعنوان همسران من زندگي آنان را تأمين کن و آنها را از جانب من طلاق مده.
  2. يعني با اين طلاق آنان را از عنوان همسري من اخراج کن، که معناي چنين طلاقي- که پس از رحلت پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم انجام مي شود- بيزاري خدا و رسول است.