غدير از نگاه مولي الموحدين











غدير از نگاه مولي الموحدين



علي(ع) سپس فرمود: خداوند در روز غدير[1] آنچه در باره منتخبين خود اراده کرد بر پيامبرش فرو فرستاد، به او فرمان داد تا ولايت و وصايت را ابلاغ کند و مجال را از کافران و منافقان بگيرد نگران گزند دشمنان نباشد.روز غدير قدر و نزلت بسيار دارد، در آن روز گشايشهاي الهي فرا رسيده و حجتش بر همه تمام شده است. امروز روز روشنگري و اظهار عقيده از جايگاه بلند و روشن است، امروز روز تکامل دين و روز وفاي به عهد است. غدير روز شاهد[2] [رسول الله(ص)] و مشهود [علي بن ابي طالب(ع)] است، روز در هم ريختن پيمانهاي زير پرده کفر و نفاق است، روز آشکار شدن حقايق اصيل اسلام است، روز ذلت و خواري شيطان است، روز استدلال و برهان است، روز جدا شدن صفوف کساني است که آن را تکذيب مي کردند امروز بزرگترين روزي است که عده اي از شما از آن اعراض کرديد، روز هدايت و امتحان بندگان خداست، روز آشکار شدن کينه هاي نهفته در دلها و سينه هاست، روز عرضه نصوص [سخنان بدون ابهام پيامبر(ص)] بر افراد مؤمن و دلباخته [اهل الخصوص] است، غدير روز شيث پيامبر(ع) است، روز ادريس و يوشع و شمعون و. ..









  1. از روز غدير خم در روايت تعبير به «يوم الدوح » شده است که اين واژه هم در روايات و هم در اشعار به کار گرفته شده است. (بحارالانوار، ج 94، ص 115).
  2. تفسير شاهد و مشهود را مي توان در موارد ذيل يافت: اصول کافي، ج 1، ص 425، ح 69 بحارالانوار، ج 35، ص 386، ح 1 ج 36، ص 114، ح 61.