علي و استدلال به غدير











علي و استدلال به غدير



سليم بن قيس هلالي مي گويد: در زمان خلافت عثمان، در مسجد النبي(ص) نشسته بودم جمعي از مردم نيز در مسجد در حال گفتگو بودند. علي بن ابي طالب(ع) به پاخاست، سوابق خويش در خدمت به اسلام را برشمرد و همگي بر درستي گفتارش گواهي دادند حضرت در باره روز غدير خم فرمود:

مردم در باره ولايت و وصايت از پيامبر خدا(ص) پرسيدند، در آن هنگام خداوند به پيامبرش فرمان داد تا خليفه و جانشين بعد از خود را معرفي کند و توضيح دهد، همان طور که درباره نماز، روزه، زکات و حج جزئيات را بيان کرده است. آنگاه امام(ع) ادامه داد: «فنصبني للناس علما بغدير خم... فقال(ص): ايها الناس اتعلمون ان الله - عز و جل - مولاي و انا مولي المؤمنين و انا اولي بهم من انفسهم قالوا بلي يا رسول الله. قال(ص): قم يا علي، فقمت. فقال: من کنت مولاه فعلي مولاه، اللهم وال من والاه و عاد من عاداه ».[1] .

در غدير خم پيامبر خدا(ص) مرا چنين معرفي کرد: اي مردم، آيا مي دانيد که خداوند ولي و سرپرست من است و من ولي و سرپرست شما مؤمنان هستم و من نسبت به جانهاي شما از خودتان سزاوارترم؟ همگي پاسخ دادند: چنين است اي پيامبر خدا.سپس فرمود: علي به پاخيز. من برخاستم، آنگاه فرمود:

هر کس من ولي و سرپرست او هستم علي بن ابي طالب(ع) بر او ولايت دارد بار خدايا دوست بدار هر که علي را دوست دارد، و دشمن بدار هر که علي را دشمن مي دارد...









  1. احتجاج طبرسي، ج 1، ص 213 - 214.